VI. Goldtimer Nap a Budaörsi Repülőtéren

VI. Goldtimer Nap a Budaörsi Repülőtéren VI. Goldtimer Nap a Budaörsi Repülőtéren

2018. május 05-én kerül megrendezésre az VI. Goldtimer Nap a Budaörsi Repülőtéren.

Program:

09 és 10 óra között: oldtimer járművek érkezése
10 és 17 óra között: repülési lehetőség a Li-2, Po-2, Kánya, Cimbora repülőgépekkel

A rendezvényre a belépés díjtalan!

Általános tájékoztató a rendezvényről, gyakran ismételt kérdések: - Hogyan juthatok a rendezvényre BKK-val? Aki a közösségi közlekedést választja, az a legegyszerűbben a Kelenföld vasútállomásról induló (4-es Metró végállomása) 187-es vagy 87-es jelű autóbusszal utazhat a budaörsi repülőtérre, ahol a "Repülőgépes Szolgálat" megállónál kell leszállni. Budatétény Campona irányából a 287 jelű autóbusszal is elérhető a repülőtér, itt szintén a "Repülőgépes Szolgálat" megállónál kell leszállni. Budaörsről a 287A jelű autóbusszal kell a "Repülőgépes Szolgálat" megállóig utazni, vagy a helyi ingyenes 288-as buszjárattal szintén a "Repülőgépes Szolgálat" megállóig. - Hogyan juthatok el a budaörsi repülőtérre autóval? Az autóval érkező vendégek Budapest irányából a 7-es főúton hajtsanak ki a városból, majd az Egérút felett elhaladva tartsanak jobbra. Itt tábla is jelzi a Budaörsi Repülőteret, amely mögött elhaladva, a MOL-kút utáni körforgalomból az első lehetőségnél kihajtva, kb. 20 méterre, jobb oldalon található kapun tudnak gépkocsival behajtani. Aki Budaörs (Tesco, Kika) irányból érkezik, a MOL körforgalom előtt balra hajthat be ezen a kapun a repülőtéren kialakított ingyenes parkolóba. - Hogyan repülhetek a nyílt napon a Li-2-essel, a Po-2-essel, a Kányával vagy a Cimborával? A repülésekre nem kell előzetesen regisztrálni, érkezési sorrendben lehet jelentkezni az alapítványi támogatójegy megvásárlását követően. A 2 év alatti gyermekek is felülhetnek a Li-2-es gépre (díjmentesen), de a biztonsági előírásoknak megfelelően, csak a szülő ölében utazhatnak. A Po-2-es gépben csak 14-éves kortól lehet utazni. - Milyen feltételekkel repülhetek a Gerlével? A Gerle repülőgép motorteljesítménye miatt súlykorlát van ezen a repülőgépen. 70 kg feletti súllyal nem száll fel a repülőgép. - Mikortól lehet bemenni a repülőtérre? A nyílt napra 10-órától várjuk az érdeklődőket, de a korábban érkezők is bejuthatnak a repülőtér területére - Van-e belépőjegy? A nyílt napon való részvétel INGYENES, csak a támogató jegyekért kell fizetni, melynek az árait korábban közöltük. - Lesz légibemutató is? Külön repülőbemutató nem lesz, de a reptéren szokásos üzemnap van, tehát több légi járművet is láthatnak a vendégek fel- és leszállni. - Kutyát lehet hozni a repülőtérre? A repülőtér területére kutyát behozni szabad, de a tisztaságról, és a biztonságról (póráz) a gazdiknak fokozottan ügyelniük kell. - Milyen árusok lesznek a repülőtéren? A nyílt napon kereskedelmi tevékenység nem folytatható, tehát árusok részvétele nem megengedett. A látogatók részére szemétgyűjtő konténerek, illetve mobil wc-k kihelyezése megoldott. Külön figyelmeztetnénk azon autóval érkező vendégeket, akik nem a kijelölt helyen parkolnak le, továbbá a motorral, kerékpárral, gyalog kilátogató vendégeket, hogy a repülőtér futópályáin, gurulóútjain, és üzemi területein áthaladni SZIGORÚAN TILOS!!!!!!! Akinek további kérdése lenne, írjon a Facebook oldalunkon keresztül üzenetet, amint lehet válaszolunk!

Általános tájékoztató a rendezvényről,
gyakran ismételt kérdések:

– Hogyan juthatok a rendezvényre BKK-val?
Aki a közösségi közlekedést választja, az a legegyszerűbben a Kelenföld vasútállomásról induló (4-es Metró végállomása) 187-es vagy 87-es jelű autóbusszal utazhat a budaörsi repülőtérre, ahol a „Repülőgépes Szolgálat” megállónál kell leszállni. Budatétény Campona irányából a 287 jelű autóbusszal is elérhető a repülőtér, itt szintén a „Repülőgépes Szolgálat” megállónál kell leszállni. Budaörsről a 287A jelű autóbusszal kell a „Repülőgépes Szolgálat” megállóig utazni, vagy a helyi ingyenes 288-as buszjárattal szintén a „Repülőgépes Szolgálat” megállóig.

– Hogyan juthatok el a budaörsi repülőtérre autóval?
Az autóval érkező vendégek Budapest irányából a 7-es főúton hajtsanak ki a városból, majd az Egérút felett elhaladva tartsanak jobbra. Itt tábla is jelzi a Budaörsi Repülőteret, amely mögött elhaladva, a MOL-kút utáni körforgalomból az első lehetőségnél kihajtva, kb. 20 méterre, jobb oldalon található kapun tudnak gépkocsival behajtani. Aki Budaörs (Tesco, Kika) irányból érkezik, a MOL körforgalom előtt balra hajthat be ezen a kapun a repülőtéren kialakított ingyenes parkolóba.

– Hogyan repülhetek a nyílt napon a Li-2-essel, a Po-2-essel, a Kányával vagy a Cimborával?
A repülésekre nem kell előzetesen regisztrálni, érkezési sorrendben lehet jelentkezni az alapítványi támogatójegy megvásárlását követően. A 2 év alatti gyermekek is felülhetnek a Li-2-es gépre (díjmentesen), de a biztonsági előírásoknak megfelelően, csak a szülő ölében utazhatnak.
A Po-2-es gépben csak 14-éves kortól lehet utazni.

– Milyen feltételekkel repülhetek a Gerlével?
A Gerle repülőgép motorteljesítménye miatt súlykorlát van ezen a repülőgépen. 70 kg feletti súllyal nem száll fel a repülőgép.

– Mikortól lehet bemenni a repülőtérre?
A nyílt napra 10-órától várjuk az érdeklődőket, de a korábban érkezők is bejuthatnak a repülőtér területére

– Van-e belépőjegy?
A nyílt napon való részvétel INGYENES, csak a támogató jegyekért kell fizetni, melynek az árait korábban közöltük.

– Lesz légibemutató is?
Külön repülőbemutató nem lesz, de a reptéren szokásos üzemnap van, tehát több légi járművet is láthatnak a vendégek fel- és leszállni.

– Kutyát lehet hozni a repülőtérre?
A repülőtér területére kutyát behozni szabad, de a tisztaságról, és a biztonságról (póráz) a gazdiknak fokozottan ügyelniük kell.

– Milyen árusok lesznek a repülőtéren?
A nyílt napon kereskedelmi tevékenység nem folytatható, tehát árusok részvétele nem megengedett. A látogatók részére szemétgyűjtő konténerek, illetve mobil wc-k kihelyezése megoldott.

Külön figyelmeztetnénk azon autóval érkező vendégeket, akik nem a kijelölt helyen parkolnak le, továbbá a motorral, kerékpárral, gyalog kilátogató vendégeket, hogy a repülőtér futópályáin, gurulóútjain, és üzemi területein áthaladni SZIGORÚAN TILOS!!!!!!!

Akinek további kérdése lenne, írjon a Facebook oldalunkon keresztül üzenetet, amint lehet válaszolunk!