Fedett kézilabda pálya a Budafoki utcában.

látványterv kézilabda pályalátványterv kézilabda pálya

Előterjesztés készült „1. sz. Általános Iskola udvar bővítésére, kézilabda pálya kialakítására és lefedésére vonatkozó tervezési feladat vázlatterve alapján döntés a tervezési programot illetően” címmel amit ezen a héten bizottsági üléseken, jövőhéten pedig képviselő-testületi ülésen tárgyalnak a képviselők.

kézilabda pálya terv

kézilabda pálya terv

A kézilabda pálya tervei és az előterjesztés többi melléklete megtekinthető itt.

Ez előterjesztés szövege:

Tisztelt Bizottságok!

Tisztelt Képviselő-testület!

2012. októberben a Műszaki Ügyosztályhoz érkezett ajánlatok alapján a szakiroda megvizsgálta, hogy a városi iskolák közül, melyek szabadtéri sportpályái alkalmasak a lefedésre. Ennek a vizsgálatnak az eredményeképpen kapott megbízást a Sugárterv Kft. a 2013. augusztus 28-án a Budaörs, I. számú Hársfa utcai Általános Iskola udvar bővítése tervezése, állandó jelleggel fedett, szabványos kézilabdapálya kialakításával, lelátóval tárgyú feladat generáltervezésére. A tervezési program az elmúlt időszakban több alkalommal került pontosításra.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 30-i ülésén a 392/2013.(X.30.) ÖKT sz. határozat 2. sz. pontjában úgy döntött, hogy az 1. sz. Általános Iskola udvar bővítésére, kézilabda pálya kialakítására és lefedésére vonatkozó vázlattervi variációk közül a „2. lehetőség (építési engedélyhez kötött létesítmények) „A” változat: 5m-es raszterű, alu vagy fa tartószerkezetű, 6m vállmagasságú, 18º-os hajlású nyeregtetős sátorfedés kerüljön továbbtervezésre”.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 26-i ülésén a 70/2014.(III.26.) ÖKT sz. határozatában úgy döntött, hogy elfogadta az előterjesztés mellékleteként csatolt 1. sz. Általános Iskola udvar bővítésére, kézilabda pálya kialakítására és lefedésére vonatkozó vázlattervi változatokat és a tervezők által kidolgozott variációk közül a 392/2013.(X.30.) ÖKT sz. határozati döntést módosítva, a csarnok határoló szerkezeteit tekintve szendvicspanel szerkezetű tető- és oldalfali burkolattal ellátott változat kerüljön engedélyezési szinten továbbtervezése.

A Műszaki Ügyosztály a továbbtervezésre, az engedélyezési tervek kidolgozására vonatkozó utasítását a tervezőnek 2014. április 4-én kiadta. 2014. május 6-án hivatkozással arra, hogy a tárgyi beruházással érintett területre vonatkozó Helyi Építési Szabályzat testületi jóváhagyásra vár, az engedélyezési tervfázis teljesítésének felfüggesztését kértük. A teljesítés újraindításáról 2015. október 8-án értesítettük a tervezőt.

A továbbtervezés során a Tervezők által 2014. augusztus 4-i dátummal megküldött vázlattervek közül a 2. változat (H-1.2) szerinti telepítés továbbdolgozását kérte a Műszaki Ügyosztály, amely szerint „A tornacsarnok ÉK-i homlokzata a Budafoki úttal párhuzamos. Az ezoldali bejáratok megszűnnek. A földrézsű megmarad, így itt a földréteg szintje a Tornacsarnok padlószintje fölött van.” A Műszaki Ügyosztály kérte továbbá, hogy a Tervező által a szakmai szervezetekkel lefolytatott egyeztetések kerüljenek egy emlékeztetőben összesítésre. (2. sz. melléklet/ 3. sz. melléklet)

A Tervezők a sportszakmai vezetőkkel lefolytatott egyeztetése alapján javaslatot tettek az 1. sz. mellékletben szereplő sportcsarnok és fejépületének a kialakítására. A fejépületben kialakításra kerülne 4 öltöző, 1 iroda, 1 bírói szoba, 1 konditerem, 1 gépészeti helyiség és az előzőeket kiszolgáló egyéb területek. Mindezek költségvonzatát tartalmazó táblázatot 4. sz. mellékletként csatoljuk.

Határozati javaslat a Képviselő-testület részére:

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tárgyi előterjesztéssel kapcsolatban az alábbiak szerint dönt:

1.    Elfogadja az előterjesztés 1. sz. mellékleteként csatolt 1.sz. Általános Iskola udvar bővítésre, kézilabda pálya kialakítására és lefedésére vonatkozó vázlattervet és kéri annak engedélyezési szinten történő továbbtervezését.

2.    Felhatalmazza a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottságot, hogy a jövőben a beruházás tervezésével összefüggésben felmerülő döntéseket bizottsági hatáskörben hozza meg.

4 Hozzászólás itt "Fedett kézilabda pálya a Budafoki utcában."

  1. Ha jól értelmezem ez egy jelenleg zöld területen lenne, amiből egyre kevesebb van már a városban. Nem lehetne ide inkább egy parkot tenni? A Budafoki utca így is túlterhelt, nem lenne jó, ha itt parkolnának a csarnokba érkező szurkolók.

  2. Varga István | 2016-02-16 / 11:41 | Válasz

    Kutyát szoktak itt sétáltatni. Lehetne kutyafuttató is, kis parkkal. Az autóforgalmat nem növelné. Esetleg lehetne játszótér, amit a gyerekek is tudnak használni és még olcsóbb is lenne (feltételezem). De egy csarnok a sportcsarnok mellett már kicsit sok. Mi lesz itt, olimpia?

  3. Ha megvalósul a Budafoki utca és környéke egy nagyobb rendezvény esetén lebénul. A sportcsarnok parkolója is rendszeresen kevésnek bizonyul, de a Budafoki utca teljes mértékben alkalmatlan a parkolásra. Persze mondhatjuk erre, hogy majd parkolnak a sportcsarnok parkolójában, de ha mindkét csarnokban rendezvény van és esetleg az iskolában is van valami, pl. szülői értekezlet, akkor nagyon nagy gondok lesznek! Bár érthető, hogy az iskolának tornateremre van szüksége és nem máshol, de félek a délutáni rendezvényektől, kézilabda mérkőzésektől. (Szeretem a sportot, de az utcát is)

  4. Szép tervek, feltételezem nem olcsón…

Szóljon hozzá!

Az e-mail címed nem publikáljuk.